Окупанти поширюють чутки про обстріли ЗСУ нерозчищених від снігу маршрутів патрулювання ОБСЄ

08 сiчня 21:15

Російські бойовики продовжують перешкоджати моніторингової місії і обстрілюють безпілотники ОБСЄ.

 

Бойовики російсько-окупаційних формувань поширюють недостовірну інформацію про те, що Збройні сили України нібито обстрілюють ділянки маршрутів патрулювання СММ ОБСЄ, якы необхідно розчистити від снігу, повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил.

У вівторок, 8 січня, українська сторона СЦКК отримала запит від регіонального офісу СММ ОБСЄ про надання додаткових гарантій безпеки для забезпечення роботи снігоприбиральної техніки на ділянці автомобільної дороги між Первомайськом та Новоолександрівкою на Луганщині. Розчищення цієї ділянки потрібне для пересування патрулів ОБСЄ в рамках мандату Спеціальної моніторингової місії. Збройні сили надали СММ ОБСЄ всі необхідні гарантії зі свого боку.

Окупанти, в свою чергу, почали поширювати фейк, що ЗСУ нібито обстріляли вказані ділянку і зірвали снігоприбиральні роботи. Противники також безпідставно звинуватив сили ООС в обстрілі безпілотного літального апарату ОБСЄ.

У той же час, СЦКК має інформацію, що бойовики продовжують перешкоджати роботі СММ ОБСЄ у зоні бойових дій. Також зафіксовані факти обстрілів безпілотників ОБСЄ бойовиками російсько-окупаційних формувань.

"Українська сторона СЦКК заявляє, що подібні заяви і повідомлення не мають під собою жодних підстав і не відповідають дійсності... Такими діями об'єднане угруповання російських окупаційних військ у черговий раз демонструє відверту зневагу до Мінських домовленостей, намагається зірвати оголошене новорічне і різдвяне перемир'я і демонструє прагнення до подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі", - наголосили у штабі.

Під час скайп-конференції 27 грудня учасники Тристоронньої контактної групи погодили черговий безстроковий режим тиші з 29 грудня. "Різдвяне перемир'я" стало вже 18-м з початку війни в Донбасі. Воно, як і попередні перемир'я, в перший же день було порушено бойовиками російсько-окупаційних формувань.