Окупанти ОРЛО розплатилися за воду 58 тоннами копійок

20 лютого 10:50

Інкасатори змушені переносити 25-кілограмові мішки по замінованому мосту в Щасті.

 

Окупаційна адміністрація ОРЛО розраховується за спожиту воду мішками з українськими копійками, розповів "Громадському" заступник директора Попаснянського районного водоканалу Євген Лисенко.

За словами Лисенка, гроші привозять на міст у місті Щастя на Луганщині, інкасаторська машина в супроводі поліції і Служби безпеки України забирає їх і відвозить у банк, де кошти кладуть на розрахунковий рахунок.

Раніше бойовики привозили гривні, але зараз перейшли на копійки, каже Лисенко. Заступник директора водоканалу вважає таку зміну знущанням з боку окупантів.

"Вони привозять 58 тонн дріб'язку. Наші люди носять ці 25-кілограмові мішки через міст (він замінований, тому мішки доводиться переносити вручну – ред.). Думаю, вони глузують з нас", - пояснив він.

Нагадаємо, проблеми з водопостачанням на Луганщині виникають регулярно. Торік мешканцям Лисичанська, Новодружеська та Привілля кілька разів відключали опалення і воду.

Станом на травень 2019 року заборгованість мешканців окупованих територій за послуги водопостачання та водовідведення перед КП "Вода Донбасу" досягла 3,8 мільярди гривень. Через борги водоканали почали відключати від електропостачання.

"Критичний стан КП "Вода Донбасу" обумовлено, насамперед, незаконними діями окупаційної адміністрації РФ і практично відсутністю плати за воду окупованою частиною Донбасу. ТОТ споживають близько 75% від загального обсягу води, що надходить до населених пунктів Донбасу. Частина води взагалі не обліковується", - повідомили на підприємстві.