Окупанти обстріляли з мінометів і БМП українські позиції в зоні ООС

12 лютого 20:38

Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає.

 

Бойовики російсько-окупаційних формувань продовжують обстрілювати позиції Збройних сил України в зоні проведення операції Об'єднаних сил, ігноруючи "різдвяне перемир'я". Станом на 18:00 вівторка, 12 лютого, окупанти чотири рази порушили режим припинення вогню, задіявши, в тому числі, міномети і бронетехніку. ЗСУ відповідали на ворожі обстріли вогнем зі штатного озброєння. Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає, втрати противника уточнюються, повідомляє прес-центр штабу ООС.

Опорні пункти ЗСУ поблизу Широкиного на Донеччині противник накрив вогнем з мінометів калібру 120 міліметрів.

Хутір Вільний у Луганській області опинився під вогнем ворожих 82-мм мінометів і великокаліберних кулеметів. У районі Травневого були зафіксовані провокації із застосуванням ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. По Богуславському окупанти били з протитанкового ракетного комплексу й озброєння БМП.

"Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових", - запевнили в штабі.

Під час скайп-конференції 27 грудня учасники Тристоронньої контактної групи погодили черговий безстроковий режим тиші з 29 грудня. "Різдвяне перемир'я" стало вже 18-м з початку війни в Донбасі. Воно, як і попередні перемир'я, в перший же день було порушено бойовиками російсько-окупаційних формувань.

30 квітня минулого року президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".