Окупанти намагалися атакувати Лебединське під прикриттям артилерії

14 червня 18:33

ЗСУ утримали позиції, бойових втрат серед українських військовослужбовців немає.

 

Бойовики російсько-окупаційних формувань продовжують порушувати режим припинення вогню в зоні проведення операції Об'єднаних сил. У четвер, 14 червня, було зафіксовано 10 збройних провокацій противника на всіх напрямках. Бійці Збройних сил України вели активну оборону і відкривали вогонь у відповідь з дозволеного Мінськими домовленостями озброєння. Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає, повідомляє прес-центр ООС.

Лебединське на маріупольському напрямку окупанти намагалися атакувати під прикриттям ствольної артилерії калібру 122 міліметри і 120-мм мінометів.

"Адекватна відповідь морських піхотинців зірвала плани противника, який був змушений перейти до оборонних дій... Втрати противника уточнюються", - відзначили в штабі.

Позиції ЗСУ в районі Новотошківського і Новотроїцького на луганському напрямку опинилися під вогнем 120-мм і 82-мм мінометів.

По Водяному і Богданівці на донецькому напрямку окупанти також били з важкого озброєння.

Нагадаємо, 30 квітня в Україні офіційно завершилося антитерористична операція й стартувала операція Об'єднаних сил з відсічі російській агресії.

16 березня президент України Петро Порошенко призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

20 лютого Порошенко підписав закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях".

Про положення нового закону про деокупацію/реінтеграцію Донбасу читайте у матеріалі Олександра Пунтуса "Воювати по-новому" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".