Окупанти накрили вогнем з важких мінометів позиції ЗСУ на Донеччині

16 квiтня 18:39

Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає.

 

Бойовики російсько-окупаційних формувань зусиллі обстріл позицій Збройних сил України у зоні проведення операції Об'єднаних сил, ігноруючи "весняне перемир'я". Станом на 18:00 вівторка, 16 квітня, окупанти п'ять разів порушили режим припинення вогню, у чотирьох випадках задіявши важке озброєння. Бійці ЗСУ відповідали на ворожі обстріли вогнем зі штатного озброєння. Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає. Втрати противника уточнюються, повідомляє прес-центр штабу ООС.

Більшість обстрілу противники зосередив у зоні відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід". Позиції ЗСУ в районі Гнутового на Донеччині двічі опинялися під вогнем ворожих мінометів калібру 120 і 82 міліметри і станкових протитанкових гранатометів. По Талаківці окупанти також били зі 120-мм мінометів. Мар'їнку бойовики обстрілювали з 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У зоні відповідальності оперативно-тактичної угруповання "Північ" зберігалася відносна тиша. У районі Зайцевого на Луганщині були зафіксовані провокації із застосуванням стрілецької зброї.

"На ворожі провокації підрозділу Об'єднаних сил дали адекватну відповідь... Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою", - запевнили в штабі.

Нагадаємо, 7 березня представники Тристоронньої контактної групи в Мінську погодили чергове "весняне перемир'я" з півночі 8 березня – 19-те перемир'я з початку війни в Донбасі. Як і попередні перемир'я, воно у перший же день було порушене бойовиками російсько-окупаційних формувань.

30 квітня минулого року президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. 16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".