Окупанти накрили вогнем з ствольної артилерії і важких мінометів позиції ВСУ на Донеччині

06 вересня 21:28

З початку доби противник шість разів порушив режим припинення вогню.

 

Бойовики російсько-окупаційних формувань посилили обстріли позицій Збройних сил України в зоні проведення операції Об'єднаних сил, активно застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння. З початку доби противник шість разів порушив режим припинення вогню, задіявши в чотирьох випадках важкі міномети і ствольну артилерію. Про вогонь у відповідь, бойові втрати серед українських військовослужбовців і російських окупантів у п'ятницю, 6 вересня, прес-центр штабу ООС не повідомив.

Усі обстріли було зафіксовано в зоні відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід".

По позиціях ЗСУ на підступах до Гранітного на Донеччині противник бив з гаубиць калібру 122 міліметри. Українські укріплення поблизу Лебединського також зазнали обстрілу зі 122-мм ствольної артилерії і 120-мм мінометів. Опорні пункти біля Водяного бойовики двічі накривали вогнем з мінометів калібру 120 і 82 міліметри.

Красногорівку окупанти обстрілювали з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. У районі Павлополя також були зафіксовані провокації із застосуванням стрілецької зброї.

Читайте також: В Донбасі через обстріли бойовиків поранені четверо українських військових

Як повідомлялося, 17 липня учасники ТКГ у Мінську погодили початок "хлібного перемир'я" з півночі 21 липня, а також обговорили підготовку до обміну утримуваними особами.

У перший же день перемир'я бойовики обстріляли позиції ЗСУ з БМП, і двоє українських військовослужбовців загинули, підірвавшись на вибуховому пристрої. 6 серпня в результаті обстрілу Павлополя загинули четверо українських морських піхотинців. Усього за час перемир'я в зоні ООС загинули 12 українських військовослужбовців.

Перед цим ТКГ 19 червня та 2 липня не змогли узгодити чергове "хлібне перемир'я". Також росіяни зірвали оголошення "великоднього перемир'я".

Однак 26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. Однак після відведення військ вогнева активність окупантів в зоні ООС лише посилилася.

Детальніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до світу" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".