Окупанти накрили мінометним вогнем українські позиції в зоні ООС: поранено двох військовослужбовців

04 липня 01:12

Бійці ВСУ дали відсіч противнику на Донеччині та Луганщині.

 

Бойовики російсько-окупаційних формувань продовжують обстріли позицій Збройних сил України у зоні проведення операції Об'єднаних сил, активно застосовуючи міномети. З початку доби противник 10 разів порушив режим припинення вогню. Бійці ЗСУ відповідали на ворожі обстріли вогнем зі штатного озброєння. У ході бойових дій поранення отримали двоє українських військовослужбовців, втрати противника уточнюються, повідомляє прес-центр штабу ООС.

Три збройних провокації були зафіксовані в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", сім – в зоні відповідальності ОТУ "Північ".

По Водяному на Донеччині окупанти били з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Позиції ЗСУ на підступах до Мар'їнки противник накрив вогнем з мінометів калібру 82 міліметри. В районі Опитного були зафіксовані провокації із застосуванням стрілецької зброї.

Українські укрыплення поблизу Новолуганського на Луганщині окупанти двічі обстріляли з 82-мм мінометів, озброэння БМП і зенітної установки. По Південному бойовики також вели вогонь з мінометів калібру 82 міліметри, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. По захисниках Зайцевого противник три рази відкривав вогонь зі стрілецької зброї.

"Внаслідок ворожих обстрілів двоє українських військовослужбовців отримали поранення. На обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються", - відзначили в штабі.

Як повідомлялося, учасники ТКГ у Мінську 19 червня ы 2 липня не змогли узгодити чергове "хлібне перемир'я". Перед цим росіяни зірвали оголошення "великоднього перемир'я".

Однак 26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. Після відведення військ вогнева активність окупантів в зоні ООС лише посилилася.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".