Окупанти накрили мінометним вогнем позиції ЗСУ на Луганщині

30 сiчня 18:59

Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає.

 

Бойовики російсько-окупаційних формувань продовжують обстріли позицій Збройних сил України в зоні проведення операції Об'єднаних сил. Станом на 18:00 середи, 30 січня, противник тричі порушив "різдвяне перемир'я", задіявши, в тому числі, міномети. ЗСУ вогнем у відповідь придушували вогневі точки противника. Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає, повідомляє прес-центр штабу ООС.

Опорні пункти ЗСУ біля Кряківки на Луганщині окупанти накрили вогнем з мінометів калібру 82 міліметри. Хутір Вільний противник обстрілював з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї.

Українські позиції на підступах Павлополя на Донеччині опинилися під вогнем ворожих гранатометів.

Бійці ЗСУ відповідали на провокації противника вогнем з великокаліберних кулеметів. Під час вогневого контакту жоден український військовослужбовець не постраждав.

"Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових", - запевнили в штабі.

Під час скайп-конференції 27 грудня учасники Тристоронньої контактної групи погодили черговий безстроковий режим тиші з 29 грудня. "Різдвяне перемир'я" стало вже 18-м з початку війни в Донбасі. Воно, як і попередні перемир'я, в перший же день було порушено бойовиками російсько-окупаційних формувань.

30 квітня минулого року президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".