Окупанти Донбасу відправляють на передову скорочених рядових и сержантів - розвідка

27 березня 15:35

У лавах окупаційних військ побільшало небойових втрат і випадків дезертирства.

 

Командування російсько-окупаційних військ в Донбасі активізувало заходи з коригування некомплекту особового складу передових підрозділів через збільшення кількості небойових втрат і випадків дезертирства, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

У зв'язку з цим, у штабних і тилових підрозділах окупаційних військ триває скорочення кількості посад сержантів і рядових. Військовослужбовці, посади яких підпадають під скорочення, примусово відряджатимуться на передову до закінчення термінів служби за контрактом.

"Це призводить до зростання невдоволення рядового складу діями російського командування, зокрема у передових підрозділах, через збільшення термінів до чергових ротацій та втрату перспективи замінитися для проходження у подальшому служби у тилових підрозділах", - наголошують розвідники.

Як повідомляли у групі ІС, брак бойовиків у підрозділах "1 АК" терористичної організації "ДНР" становить від 70% до 40% в окремих частинах і має тенденцію до збільшення.

Відтоку терористів з лав НЗФ сприяють незадовільні умови "служби", погане матеріальне забезпечення та зневажливе ставлення до підлеглих військовослужбовців ЗС РФ.

Через брак бойовиків окупаційне командування змушене призивати на "службу" кримінальників та осіб, які мають алкогольну або наркотичну залежність. А також час від часу проводити "навчальні збори" для мирних мешканців окупованих районів Донбасу, зокрема, для студентів.