Окупанти Донбасу активізували підготовку операторів ПТРК - ІС

17 травня 13:16

Не припиняються й спроби бойовиків розвідати позиції українських військових.

 

Командування російсько-окупаційних військ в Донбасі активізувало підготовку операторів протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) на двох полігонах тимчасово окупованої території Донецької області, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук. Активність окупантів пов'язана з підготовкою до нібито "наступу ЗСУ".

За даними групи ІС, на кожному полігоні готується 25-30 "фахівців". Під час підготовки виконуватимуться реальні пуски з ПТРК, а також проводитимуться "комплексні тренування". На думку експертів, такі тренування потрібні для відпрацювання взаємодії з іншими засобами поразки. Разом із тим у лававх бойовиків поширюється інформація про постачання з Росії партії протитанкових комплексів.

Крім цього, бойовики продовжують активне ведення повітряної розвідки для виявлення змін у бойових порядках українських військових. Особливу увагу вони приділяють уточнення оперативної обстановки та виявлення змін у місцях зосередження резерву. На всій лінії розмежування відзначається активізація діяльності маневрених груп РЕР і РЕБ (радіоелектронної розвідки і боротьби – ред.).

Як повідомляв штаб операції Об'єднаних сил, ситуація в Донбасі ускладнилася, протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 66 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. А захисників Авдіївки обстріляли з РСЗВ БМ-21 "Град".

30 квітня, президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. 16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

З початком ООС на території Донбасу починає діяти особливий порядок допуску громадян.

26 березня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 п'ятниці 30 березня. "Великоднє перемир'я" стало 14-м з початку війни на сході України. Усі перемир'я, які передували йому, також систематично порушувалися бойовиками.

Детальніше про перспективи деокупації/реінтеграції Донбасу читайте в матеріалі Олександра Пунтуса "Воювати по-новому" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".