Окупанти десять разів обстріляли українські позиції — ООС

21 лютого 07:18

Внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців ОС не було.

 

Упродовж минулої доби, 20 лютого, окупанти в Донбасі десять разів порушили режим тиші, обстрілявши позиції українських військових із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

"Дев'ять обстрілів були зафіксовані в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме: поруч з Новомихайлівкою – з міномету калібру 120 мм противник випустив 10 мін, а також вів вогонь з озброєння БМП, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; поблизу Піщевика – з 82-мм міномету – 2 міни, а також ворог застосував автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю; два рази неподалік Павлополя – з міномету калібру 82 мм – 10 мін, а також вівся вогонь з великокаліберного кулемету; в районі населеного пункту Мар'їнка – з великокаліберного кулемету та стрілецької зброї; двічі поруч з Лебединським – з 82-мм міномету – 10 мін, а також противник застосував гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети; поблизу Красногорівки – зі станкового протитанкового гранатомету – 4 постріли, а також вівся вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; неподалік Старогнатівки – з підствольного гранатомету та стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні штабу 21 лютого.

Зазначається, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив один обстріл по наших позиціях неподалік Новозванівки.

"Вчора, 20 лютого, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил не було", - повідомили військові штабу.

З початком доби, 21 лютого, російські окупаційні війська чотири рази обстріляли позиції ОС: поруч з Красногорівкою; в районі населеного пункту Оріхове; неподалік Павлополя;
поблизу Лебединського.

Повідомляється, що упровдож останньої доби втрат не було зафіксовано.

Як повідомлялося, на останньому в 2019 році засіданні ТКГ сторони не домовилися про дату чергового перемир'я. ТКГ підтвердила прихильність до оголошеного ще в липні "хлібного перемир'я".

Вранці 18 лютого бойовики прикриттям артилерії намагалися вчинити прорив через лінію розмежування поблизу Золотого на Луганщині, а ворожі ДРГ штурмували спостережний пост "Лазня". Всього суперник випустив понад 400 артилерійських снарядів і мінометних мін.

Усього з початку 2020 року противник 137 раз застосував ствольну артилерію і важкі міномети, витративши 1350 боєприпасів.

Детальніше про ситуацію в зоні ООС і сценарії її розвитку читайте в матеріалах Юрія Бутусова "Війна Зеленського: чи можна зупинити Путіна розведенням?" і "Шлях війни" для "Дзеркала тижня. Україна".