Охорона Медведчука забудувала ділянку на Трухановому острові, прокуратура вимагає знести

24 жовтня 14:23

Фірма займається охороною Медведчука, а також його сім'ї та нерухомості.

 

Прокуратура міста Києва у судовому порядку вимагає повернути територіальній громаді земельну ділянку площею 1, 16 га та вартістю понад 25 млн грн на Трухановому острові у м. Києві, де журналісти Bihus.Info зафіксували охоронців фірми "Шторм", яка належить соратникам віднедавна народного депутата Віктора Медведчука і охороняє кума Путіна.

У відомстві заявили, що встановили факт незаконного зайняття та використання юридичною особою вказаної земельної ділянки без відповідних правовстановлюючих документів на землю. Водночас доступ до земельної ділянки обмежений, на земельній ділянці встановлений паркан та розміщено низку будівель та споруд, спеціалісти органів місцевого самоврядування на земельну ділянку не допускаються.

"У зв'язку з цим, прокуратура міста звернулась до господарського суду з позовом про зобов'язання зазначеної юридичної особи повернути вказану земельну ділянку територіальній громаді, звільнивши від розміщеного на ній майна", - заявили у прокуратурі.

Про базу охоронців Медведчука на Трухановому острові йшлося в сюжеті Bihus.Info "Захоплений острів". У матеріалі розповідається, що соратники депутата Віктора Медведчука з приватного охоронного агентства "Шторм" облаштували на острові базу, перекривши доступ до Дніпра.

"Охоронці Віктора Медведчука розташували свою базу на березі Труханового острову. Земля тут - столична власність, а до берегів річок має доступ кожен охочий. За законом. Але на десятках тисяч квадратів зеленої зони виріс паркан, а в середині щодня перебувають з десяток працівників охоронної фірми "Шторм", - йдеться в сюжеті.

Як з'ясувалось, охоронна фірма належить соратникам Віктора Медведчука по його політичному руху "Український вибір" - Івану Бойченку і Віктору Чорному. Останній зараз також є депутатом Верховної Ради від політсили "Опозиційна платформа "За життя".

Водночас саме "Шторм" протягом останніх років займається охороною Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко і низки їхніх об'єктів нерухомості по всій країні. Інформації про будь-якого іншого клієнта цієї компанії у публічній площині немає.

Нагадаємо, журналісти програми "Схеми" оприлюднили розслідування "Нафта для куми Путіна", в якому повідомили про факти причетності дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко до освоєння нафтових родовищ у Росії. Зокрема, компанія, яка належить Марченко, виграла конкурс на освоєння одного з трьох найбільших нафтових родовищ Ханти-Мансійського автономного округу Росії. Згодом Медведчук офіційно підтвердив, що його дружина, відома телеведуча Оксана Марченко, володіє бізнесом на території Росії.