Одного з керівників ГУ ДФС судитимуть за хабарництво та шахрайство

16 грудня 11:14

Фігуранту справи загрожує вісім років позбавлення волі.

 

ДБР завершило розслідування і скерувало до суду справу заступника начальника відділу ГУ ДФС у Києві, якого підозрюють в отриманні 12 тисяч доларів неправомірної вигоди, повідомила перша заступниця директора Державного бюро розслідувань Ольга Варченко.

"Апдейт у справі заступника начальника відділу ГУ ДФС у Києві, якого підозрюємо в отриманні 12 тисяч доларів неправомірної вигоди", - написала вона у Facebook.

Варченко зазначила, що фігурантом справи є правоохоронець, який, за версією слідства, пообіцяв приватному підприємцю допомогти закрити кримінальне провадження проти нього та повернути документи, вилучені під час обшуків.

"Свої послуги він оцінив у 12 тисяч доларів США. Службовець ДФС не лише вимагав хабаря у підприємця, але й ошукав його, знаючи, що впливати на слідчих, що відкрили кримінальне провадження, він жодним чином не може", - додала заступниця директора ДБР.

Зазначається, що відповідно до ч.3 ст.190 ККУ правоохоронцю загрожує до 8 років ув'язнення.

"Досудове розслідування здійснювали слідчі Центрального апарату ДБР за процесуального керівництва Генеральна прокуратура України та оперативного супроводження Національна поліція України", - резюмувала Варченко.

Раніше повідомлялося, що військова прокуратура Центрального регіону України затримала під час отримання хабара начальника Полтавської митниці ДФС України. Наголошується, що чиновник отримав 4 тисячі доларів неправомірної вигоди в розмитненні автомобілів з вантажем.

Нагадаємо, у 2019 році Держприкордонслужбою були зафіксовані 550 випадків пропозиції неправомірної вигоди прикордонникам, від якої вони відмовилися.