Одна з постраждалих у резонансному харківському ДТП не має претензій до Зайцевої - ЗМІ

17 квiтня 19:54

Жанна Власенко, яка була у момент ДТП вагітною, отримала від Зайцевої грошову компенсацію у межах позовних вимог, після чого зняла всі претензії.

 

Постраждала у резонансному ДТП на центральній вулиці Харкова Власенко Жанна отримала компенсацію від Олени Зайцевої та просить суд стягнути аналогічну суму з водія Volkswagen Touareg, повідомляє агентство Newsroom з зали судових засідань.

Наголошується, що представники суду отримали клопотання, в якому потерпіла вказала, що один з обвинувачених виконав позовні вимоги в повному обсязі.

"Олена Зайцева виплатила 100 тисяч гривень, і я більше не маю до неї претензій матеріального та морального характеру", - йдеться в документі, надісланому Власенко.

Дівчина, яка на момент аварії на Сумської була вагітною, також просить суд стягнути аналогічну суму з Геннадія Дронова. Адвокат постраждалої вказав, що водій, який скоїв ДТП, зобов'язаний відшкодувати заподіяну шкоду незалежно від визнання ним винуватості. Суд задовольнив клопотання Жанни Власенко.

Нагадаємо, що увечері 18 жовтня у центрі Харкова сталася масштабна ДТП, на місці події загинули шестеро людей, ще п'ятеро отримали травми. На проїжджій частині зіткнулися автомобілі Lexus RX 350 і Volkswagen Touareg, внаслідок чого Lexus вилетів з проїжджої частини і наїхав на групу пішоходів.

Київський райсуд Харкова обрав Зайцевій запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави. Такий самий запобіжний захід було обрано у відношенні другого учасника ДТП - Геннадія Дронова. Під час одного із засідань Зайцева визнала свою провину і заявила про те, що готова понести відповідальність.

Обвинувачувальний акт за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель людей (ч. 3 ст. 286 КК України), відносно двох водіїв прокуратура області направила до Київського районного суду м. Харкова. Досудовим розслідуванням встановлено, що обидва водія порушили правила дорожнього руху, що призвело до загибелі 6 людей та травмування різного ступеню ще 6 осіб. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.