Одеський медуніверситет не отримав місць на держзамовлення через конфлікт із ексректором

09 липня 15:21

Згідно із заявою МОЗ, навчальний заклад не подав звернення від легітимного керівництва.

 

Одеський медичний університет (ОНМедУ) став єдиним мед вищим навчальним закладом, в якому жоден першокурсник не зможе вчитися безкоштовно, на бюджеті, лише на контракті. Як повідомили в Міністерстві охорони здоров'я, навчальний заклад не подав "офіційне легітимне звернення" на обсяги держзамовлення.

"МОЗ України передало до МОН України пропозиції медичних ЗВО щодо максимальних обсягів державного замовлення у 2019 році у кожному університеті. Йдеться про максимальну кількість місць, яку може забезпечити кожен медичний ЗВО. Єдиний медуніверситет, який не подав офіційного легітимного звернення, - ОНМедУ. Відповідно, у цьому медуніверситеті на 2019 рік не передбачено жодного місця за держзамовленням", - йдеться у повідомленні прес-служби міністерства.

Напередодні МОЗ України звернулось до Мінекономрозвитку з пропозиціями встановити обсяг державного замовлення для медичних університетів на 2019 рік. Загалом планується навчати за державний кошт 4509 студентів - 4464 магістрів і 45 бакалаврів.

Таким чином на спеціальність медицина передбачено 4000 місць, педіатрія – 351; стоматологія -74; медична психологія - 0; фармація, промислова фармація - 39.

На рівень підготовки "бакалавр" передбачено 35 місць на спеціальність медсестринство та 10 на фізична терапія, ерготерапія.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України вже двічі приймав рішення про створення одеського Національного медичного університету шляхом злиття Одеського національного медичного університету та Кримського державного медичного університету імені С. В. Георгіївського через виявлення корупції попереднього ректора університету Валерія Запорожана, який не визнав свого звільнення міністерством та по суті заблокував нормальну роботу навчального закладу.

Водночас як зазначала у своїй статті "Тримайте лікаря" для "Дзеркало тижня. Україна " Ольга Скрипник, в Україні не вистачає понад 42 тис. лікарів і 100 тис. медсестер.