Обвинувальний акт проти соратника Медведчука направили до суду

04 квiтня 14:36

Підготовче засідання у другій справі Андрія Лесика призначене на п'ятницю.

 

Досудове слідство у другій справі стосовно голови Харківської територіальної ради руху "Український вибір" Андрія Лесика закінчене, обвинувальний акт направлено до суду, повідомив його адвокат Дмитро Тихоненков.

"На п'ятницю призначено підготовче засідання у Дзержинському районному суді", - сказав адвокат агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами Тихоненкова, його підзахисному інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 342 і ч. 2 ст. 345 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання службових обов'язків, умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням працівником службових обов'язків) Кримінального кодексу.

Як повідомлялося, 5 березня Лесик заявив про те, що йому хочуть обрати запобіжний захід у новій справі - про опір працівнику СБУ та заподіяння йому легких тілесних ушкоджень у грудні 2017 року. 7 березня суд відпустив Лесика на поруки депутата Василя Німченка (фракція "Опозиційний блок"). Прокуратура подала апеляційну скаргу. 19 березня апеляційний суд Харківської області змінив запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

Голову Харківського відділення проросійського руху "Український вибір " Андрія Лесика 15 грудня співробітники СБУ затримали в Луганській області й доправили до Харкова. Того ж дня суд заарештував його без права внесення застави.

Лесику інкримінують злочин, передбачений ч. 2 ст. 110 КК (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади).

За даними слідства, будучи депутатом Харківської міськради, Лесик закликав до зміни кордонів України, пропонував блокувати транспортні розв'язки, щоб не давати пересуватися по місту військовим і поліції, а також провести незаконний "референдум" і не підкорятися вимогам законної влади.

За результатами підготовчого засідання 5 березня Лесика звільнили з-під варти.