Обвинувачення Сущенку оголосять 7 жовтня – адвокат

05 жовтня 01:16

щодо українського журналіста відкрили кримінальну справу за ст. 276 Кримінального кодексу РФ.

 

Звинувачення журналісту агентства "Укрінформ" Роману Сущенко, якого утримують в московському СІЗО, буде пред'явлено в п'ятницю, 7 жовтня, повідомив адвокат Марк Фейгін в інтерв'ю DT.UA.

"Обвинувачення висунуть у п'ятницю, зараз він поміщений під варту в статусі підозрюваного. Постанова про притягнення як обвинуваченого буде в п'ятницю", – розповів захисники після зустрічі з клієнтом в СІЗО "Лефортово" у вівторок, 4 жовтня.

Фейгін уточнив, що Сущенка підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ст. 276 Кримінального кодексу Російської Федерації (шпигунство), але не став вдаватися в подробиці справи.

"Звинувачують його в шпигунстві, за ст. 276 КК РФ. У постанові дійсно є якась фабула обвинувачення з описом подій. На жаль, про ці події я розповісти не можу, оскільки вони можуть становити державну таємницю. Я не давав підписки про нерозголошення, але якщо зараз вдамся в деталі, це послужить підставою для виведення мене справи, а Роман дуже просив допомагати йому, і я не можу так ризикувати. Але ніякого шпигунства там немає", – пояснив адвокат.

Читайте також: Заява: затримання в Москві українського журналіста Сущенка - російська провокація

Нагадаємо, 3 жовтня Федеральна служба безпеки РФ підтвердила затримання в Москві українського журналіста Романа Сущенко, назвавши його кадровим співробітником української військової розвідки. Проти українського громадянина відкрили кримінальне провадження за статтею "Шпигунство".

В цей же день стало відомо, що Лефортовський суд Москви ще 1 жовтня обрав для Романа Сущенка запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці.

Детальніше про обставини арешту Сущенка, умов його утримання в СІЗО і перспективи кримінальної справи проти нього читайте в інтерв'ю Оксани Денисової з адвокатом Марком Фейгіним на сайті DT.UA