ОБСЄ відкрила передову патрульну базу в Горлівці

09 грудня 14:48

З допомогою таких баз місія планує забезпечити ефективний моніторинг ситуації у Донбасі.

 

ОБСЄ відкрила нову передову патрульну базу для розміщення невеликої групи спостерігачів в Горлівці.

"Ця база дозволить нам оперативніше реагувати на повідомлення про інциденти та допоможе більш ефективно виконувати завдання згідно з мандатом, у рівному співвідношенні по обидві сторони лінії розмежування", - заявив перший заступник глави СММ Олександр Хуг.

За його словами, постійна присутність спостерігачів у цьому районі має допомогти мотивувати підписантів більш ефективно виконували взяті на себе зобов'язання в рамках Мінських угод.

"Ми сподіваємося, що сторони будуть сприяти роботі СММ по зниженню напруженості та нормалізації ситуації в Україні, а наші передові патрульні бази, у свою чергу, будуть істотно цьому сприяти", - додав Хуг.

На поточний момент є дві передові патрульні бази на підконтрольній території Україні - у Волновасі і в Новоайдарі, а також одна на непідконтрольної території – у Стаханові. Місія має намір відкрити більше таких баз по обидві сторони лінії розмежування, щоб забезпечити ефективний моніторинг у рівному співвідношенні.

У середині листопада "Горлівський гарнізон" поповнився 600 бойовиками і десятьма танками. Всього в районі Горлівки було розгорнуто дві мотострілецькі бригади", кілька "окремих" рот і батальйонів, і артилерійських підрозділів. Відзначається, що вони перебувають у високої бойової готовності. Крім того, за даними ІС, бойовики Гіві отримали необмежені повноваження для зачищення проукраїнських жителів Горлівки.

Також ІС повідомляє, що російсько-терористичні війська готують масштабний наступ у грудні.