ОБСЄ підтвердила розведення сил у Станиці Луганській

28 червня 01:16

Сторони провели розмінування території у межах ділянки розведення.

 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтвердила розведення сил у Станиці Луганській з боку ЗСУ і бойовиків. Про це йдеться у звіті місії, опублікованому 27 червня.

"Спостерігачі зафіксували, як Збройні сили України та збройні формування випустили сигнальні ракети для позначення готовності обох сторін до розведення. Після цього команда СММ бачила, що військовослужбовці Збройних сил України і члени збройних формувань покинули свої крайні передові позиції і вийшли з ділянки розведення разом з озброєнням", − йдеться в повідомленні.

Також спостерігачі зафіксували факт проведення розмінування по обидві сторони в межах ділянки розведення.

Зазначимо, що переговори щодо розведенню сил у Станиці Луганській почалися ще в 2016 році. Тоді Станицю Луганську могли виключити з переліку зон визначених Тристоронньою контактною групою для розведення сил, через постійні обстріли з боку бойовиків "ЛНР".

5 червня поточного року Тристороння контактна група (ТКГ) погодила чергову спробу розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської з 10 червня. Однак бойовики в черговий раз зірвали розведення сил регулярними обстрілами. Крім того, замість того, щоб готуватися до залишення позицій, російсько-окупаційні війська спробували наростити свої сили в районі Станиці Луганської.