Об'єднані сили взяли під контроль хутір Вільний у Луганській області

22 вересня 12:46

Хутір, який є частиною Золотого-4, чотири роки перебував у "сірій зоні".

 

У Донбасі бійці Об'єднаних сил зміцнили зону безпеки навколо населеного пункту Золоте-4. Як повідомляє в суботу, 22 вересня, у Facebook прес-центр Операції об'єднаних сил (ООС), бойовики були позбавлені можливості безкарно обстрілювати українські позиції в районі Золотого-4.

"Військові частини збройних сил з метою забезпечення безпеки мирного населення від підступних ворожих обстрілів з боку російсько-окупаційних військ здійснюють заходи щодо створення та зміцнення зон безпеки навколо населених пунктів, що знаходяться на підконтрольній уряду території України", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що ці зони безпеки входять до складу "смуг забезпечення підрозділів, що обороняються на першому оборонному рубежі".

Як повідомив "5 канал", ОС взяли під контроль хутір Вільний, який є частиною Золотого-4, і весь цей час перебував у "сірій зоні". Нещодавно до населеного пункту активно заходили ворожі розвідувально-диверсійні групи та відкривали вогонь прямо з покинутих будинків, йдеться у репортажі телеканалу.

За словами командира роти глибинної розвідки 74-го розвідувального батальйону ЗСУ Олега Ляденка, Об'єднані сили вирішили взяти під контроль північно-західний район, який в народі називається хутір Вольний, щоб припинити ворожі обстріли з порожніх будинків населеного пункту.

Раніше повідомлялося, що військовослужбовці Об'єднаних сил взяли під свій контроль селище Шуми (Торецкий район, Донецька область), чим завершили формування кільця безпеки навколо Торецка та контрольного пункту в'їзду-виїзду "Майорське". Таким чином, українські військові просунулися вперед на десять кілометрів.