Новопризначений Москвою ватажок "ДНР" Пушилін розформував "Міністерство оборони"

10 вересня 02:30

Скасування терористами "Міноборони" може бути пов'язане з Мінськими угодами, або зі спробою Москви централізувати управління збройними загонами терористів.

 

Нещодавно призначений Москвою новий ватажок терористичного угруповання "ДНР" Денис Пушилін своїм розпорядженням ліквідував так зване "міністерство оборони" маріонеткової "республіки" - такий висновок можна зробити з інформації на підконтрольних терористам інтернет-ресурсах, передає "УНІАН" з посиланням на росЗМІ.

При владі нещодавно вбитого ватажка "ДНР" Олександра Захарченка "міноборони" терористів очолював Ігор Кононов. Однак зараз у списку нових "міністрів" Пушиліна відсутні як "міноборони", так і сам Кононов. Журналіст Сергій Білоус, який працює у окупованому Донецьку, припустив, що скасування терористами "Міноборони" може бути пов'язане з Мінськими угодами, однак не виключив варіанту, що там чином Москва хоче централізувати управління збройними загонами терористів.

"Сьогодні за кількома джерелами пройшла інформація, що "Міністерство Оборони "ДНР" - скасовується. Одна з причин - нібито Мінські угоди, за якими може існувати народна міліція, але не міністерство оборони", - написав він у своєму Telegram-каналі.

Білоус зазначив, що за фактом з моменту свого створення "міноборони" в "армії" терористів нічого не вирішувало - насправді все керівництво військами велося з так званого "1 армійського корпусу ДНР" терористів. А зараз навіть ті невеликі підрозділи, що ще залишалися у веденні "міністерства", будуть поставлені перед вибором - або розпуск або інтеграція до вищезазначеного "1 АК ДНР" або "внутрішніх військ МВС".

Ватажок бандформування "Схід" Олександр Ходаковський, який втік у Росію, теж повідомляє про ліквідацію "міноборони".

"Оприлюднений список нового складу "кабміну", затверджений Денисом Пушиліним, як в. о. голови, вже не містить у своєму переліку "міністра оборони". Слід вважати - скасований. В цілому "кабмін" теж "в. о." до виборів", - написав він у своєму Telegram-каналі.

Раніше стало відомо, що "вибори" нового ватажка "ДНР" призначено на 11 листопада. Тимчасово виконуючим обов'язки 7 вересня призначили так званого "голову народної ради ДНР" Дениса Пушиліна.

Нагадаємо, ввечері 31 серпня ватажок терористичного угруповання "ДНР" Олександр Захарченко дістав смертельні поранення під час вибуху в кафе "Сепар" на бульварі Пушкіна в тимчасово окупованому Донецьку. Він помер у лікарні. Також загинув охоронець Захарченка.

Незабаром бойовики "ДНР" повідомили про затримання групи "українських диверсантів", нібито причетних до організації вибуху.

У Службі безпеки України підтвердили смерть Захарченка, спростували інформацію про затримання "українських диверсантів" і озвучили версії мотивів вбивства ватажка "ДНР". Зокрема, вбивство внаслідок кримінальних "розборок" терористів або ліквідація російськими спецслужбами.

У МЗС РФ очікувано звинуватили Київ в усуненні бойовика, а Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу за статтею "акт міжнародного тероризму". Разом з тим, у Кремлі заявили про те, що, незважаючи на смерть Захарченка, Росія не вийде з Мінських угод.