Ніяких підстав для ліквідації ДСР у Луценка не було - Горбатюк

12 липня 01:15

Також Горбатюк зазначив, що ніякої посади йому ще не пропонували.

 

Начальник ліквідованого генеральним прокурором України Юрієм Луценком Департаменту спеціальних розслідувань Сергій Горбатюк вважає, що жодних підстав для ліквідації ДСР у генпрокурора не було, про це Горбатюк заявив у коментарі "Українській правді".

"Ліквідував. Підстав ніяких не було. Ніякої оптимізації і поліпшення - лише спроби усунути від прийняття рішень по кримінальних провадженнях, які керівництво хоче погубити", - зазначив він.

При цьому Горбатюк зазначив, що поки йому ще жодної посади у новоствореній структурі не пропонували.

"Мабуть у слідчому управлінні запропонують", - припустив він.

Як повідомлялося, 11 липня генпрокурор Юрій Луценко підписав наказ про реорганізацію ГПУ, яка припускає ліквідацію чотирьох структурних підрозділів, у тому числі Департаменту спецрозслідувань. Замість нього створюється Управління спеціальних розслідувань "як самостійний структурний підрозділ з тієї ж штатною чисельністю, що і однойменне управління у складі колишнього". Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях Управління спеціальних розслідувань здійснюватиме Департамент процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань.

Пізніше стало відомо, що можливо, генеральний прокурор Юрій Луценко призначить Сергія Горбатюка, який очолював ліквідований Департамент спеціальних розслідувань ГПУ, керівником новоствореного Управління спецрозслідувань.