Німеччина прийняла на лікування ще 14 українських військових

11 липня 14:53

З початку російської агресії в Донбасі лікування у ФРН пройшли понад 100 українських захисників.

 

Німеччина прийняла на лікування ще 14 українських військових, постраждалих під час бойових дій в Донбасі. Літак із пораненими військовослужбовцями Збройних сил України вилетів з аеропорту "Бориспіль" у вівторок, 10 липня, повідомив на брифінгу в Києві речник прес-центру Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк.

Своєю чергою з Німеччини літаком прибула група лікарів Бундесверу – вони мали підготувати бійців до транспортування, а також супроводжувати під час польоту до ФРН.

"Група з 14 військових, яких відправлено до Німеччини на лікування, є найпереконливішим доказом того, що на сході України продовжується збройна агресія РФ", - зазначив заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції генерал-лейтенант Анатолій Петренко. Він також висловив повагу пораненим українським військовим за патріотизм і мужність.

Загалом з початку російської агресії на сході України у 2014 році лікувальні установи Німеччини прийняли на лікування 102 поранених військовослужбовців ЗСУ. Наразі ще двоє поранених лікуються у Німеччині.

Зазначимо, цьгоріч у Латвії громадський фонд Latvijas atjaunosanas biedriba планує відкрити центр соціально-психологічної реабілітації українських військовослужбовців, які проходили службу в зоні проведення АТО в Донбасі.

На першому етапі запуску центру до нього запросять на реабілітацію 25-30 українських воїнів, на другому – 40-45 бійців.