Невідомі побили битами одного з керівників "Нафтогазу" Столяра

10 липня 09:56

Через тиждень має відбутися засідання наглядової ради "Укрнафти", членом якої є Петро Столяр. Його відсутність може бути комусь вигідною

 

Невідомі побили битами одного з керівників НАК "Нафтогазу України" Петра Столяра біля його власного будинку. Столяр є також членом спостережної ради "Укрнафти".

"Тільки що, біля власного будинку, трьома невідомими з битами, жорстоко побитий один з керівників "Нафтогазу" - член Наглядової ради "Укрнафти" Петро Столяр", - написав виконавчий директор Нак Андрій Пасішник на своїй сторінці в Facebook у п'ятницю вранці, 10 липня.

Він нагадав, що Столяр відомий своєю принциповою позицією щодо відстоювання державних інтересів, якому Коломойський говорив "рамси поплутав".

"Це, мабуть, таке запрошення в ВІНК від Ігоря Валерійовича. Сподіваюся на миттєву реакцію з боку правоохоронних органів", - зазначив Пасішник.

Він також припустив, що комусь може бути вигідна "нейтралізація" Столяра огляду майбутнього важливого засідання наглядової ради "Укрнафти".

"На 17 липня призначено чергове засідання наглядової ради "Укрнафти" для затвердження питань по зборам акціонерів 22 липня. Нагадую, в числі питань зміна приватівського менеджменту на державний. Вчора вранці дане запрошення було розіслано членам Наглядової ради від групи "Приват". Склад Наглядової ради 11 осіб, з яких 6 - представники Наку і 5 - представники міноритаріїв. Кворум 6 осіб. Нейтралізувавши одного з членів спостережної ради від "Нафтогазу" - проведення зборів буде зірвано. Висновки робіть самі, кому це вигідно" - написав Пасішник.

Щойно, біля власного будинку, трьома невідомими з бітами жорстоко побито одного з керівників Нафтогазу - члена Наглядово...

Posted by Андрій Пасішник on 9 Июль 2015 г.


Вінок для глави "Укртранснафти"

Напередодні ввечері новому главі повернення під контроль держави "Укртранснафти" Роману Сидораку невідомі принесли додому похоронний вінок з підписом "від колективу і друзів", раніше повідомив Пасішник. На місце була викликана міліція.


Буквально напередодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що вважає за доцільне створення ВІНК спільно з акціонерами групи "Приват" (ВІНК - вертикально-інтегрованої нафтової компанії). Створити "Об'єднану нафтову компанію України", за словами Яценюка, планується на базі найбільших нафтових компаній країни - "Укрнафти", "Укртранснафти" і "Укртатнафти".

Основним власником вищевказаних компаній формально є держава, хоча до останнього часу підприємства контролював міноритарний акціонер Ігор Коломойський через свій менеджмент.

Так, державі на 100% належить лише "Укртранснафта" (транспортування нафти). Навесні держава повернула контроль над компанією, хоча "Нафтогазу" лише з третьої спроби вдалося змінити главу компанії "приватівського" Олександра Лазорка.

В "Укрнафті" (видобуток нафти) державі належить 51% акцій, а "Укртатнафті" (переробка, Кременчуцький НПЗ) – 43%. Другим великим приватним акціонером є представники так званої групи "Приват" Ігоря Коломойського, контролюючи 49% і 57% акцій відповідно.

В кінці травня наглядова рада "Укрнафти" ухвалив рішення провести 22 липня збори акціонерів. На ньому планується звільнити нинішнього керівника і призначити нового - "Нафтогаз" вже відібрав двох кандидатів. У той же час, всі інші члени правління (в основному контролюються Коломойським) залишаться на своїх місцях, хоча держава має всі важелі для повернення контролю над "Укрнафтою".