Негода в Україні залишила без світла понад 600 населених пунктів

02 липня 09:47

На Рівненщині пошкоджені дахи 29 будівель.

 

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила про наслідки негоди у п'яти областях України. Через спрацювання системи захисту ліній електропередач без електропостачання залишився 601 населений пункт.

"В ніч з 1 на 2 липня внаслідок ускладнення погодних умов (сильний вітер) через спрацювання системи захисту ліній електропередач було знеструмлено 601 населений пункт у 5 областях", - йдеться у повідомленні.

У Чернігівській області без електропостачання залишився 291 населений пункт, у Житомирській – 101, у Київській – 85, у Сумській – 73, у Рівненській – 51. До того ж, на Рівненщині шквалистий вітер пошкодив дахи п'яти шкіл та 24 житлових будинків у Зарічненському та Дубровицькому районах.

"Постраждалих внаслідок негоди немає… До відновлення електропостачання залучені бригади обленерго", - наголошується у повідомленні.

За даними Укргідрометцентру, вдень у вівторок, 2 липня, в Україні очікуються грози та шквали 15-20 м/с, на заході, півночі та центрі країни – сильні зливи, град та шквали 25-30 м/с. Згідно з прогнозами синоптиків, негода омине лише південь України.

На сьогодні Україна не потрапляє в групу країн, де буде зовсім кепсько унаслідок глобального потепління. Але межу 1,5°С Україна вже перетнула. Систему порушили, що призвело до збільшення кількості небезпечних погодних явищ. Докладніше про глобальне потепління читайте у матеріалі Ольги Скрипник "Світлана Краковська: "Погоду нам диктує океан"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".