Небо під контролем: опубліковано відео масштабних навчань української авіації і ППО

15 квiтня 09:22

Широкомасштабні навчання українських військових стали відповіддю на активність ЗС РФ у Ростовській області.

 

За наказом командувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва підрозділами винищувальної авіації і зенітних ракетних військ Збройних сил України у суботу, 13 квітня, проведено широкомасштабні навчання з протиповітряної оборони.

Вони стали відповіддю на навчання авіації ЗС Росії, які минулого тижня проводилися за 20 кілометрів від державного кордону України, у Ростовській області. За інформацією української розвідки, під час навчань відпрацьовувалося наведення стратегічної авіації для ударів по наземних цілях.

У навчаннях ЗСУ з протиповітряної оборони, окрім винищувальної авіації, взяли участь підрозділи, які мають на озброєні зенітно-ракетні комплекси С-300, "Бук-М1", "Оса-АКМ", "Стріла-10", 2С6 "Тунгуска", ПЗРК і зенітні установки ЗУ-23-3.

"На окремій ділянці полігону була побудована багаторівнева система протиповітряної оборони. Відомості про засоби повітряного нападу здобувала та надавала на пункт управління система радіотехнічних військ, у складі якої були задіяні і комплекси українського виробництва", - йдеться у повідомленні штабу ООС на сторінці в Facebook.

Серед таких комплексів, зокрема, радіолокаційна станція 19Ж6 та Р-18 "Малахіт".

Під час навчань підрозділи Об'єднаних сил відпрацювали виявлення, супроводження та знищення повітряних цілей, здійснення маневру до нових позиційних районів, ведення вогню по повітряному противнику із засідок. Крім цього, було здійснено практичні пуски ракет і ведення вогню гарматним озброєнням по повітряних цілях.

"Підсумки навчань підтвердили високу ефективність системи протиповітряної оборони Об'єднаних сил. Особовий склад пунктів управління, льотчики винищувальної авіації, розрахунки зенітно-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій впоралися із завданням на "відмінно"", - додається у повідомленні.

За даними Міністерства оборони України, у 2019 році українські військові візьмуть участь у 20 міжнародних навчаннях, шість з яких проводитимуться на території України.

Заплановано проведення 250 заходів оперативної підготовки і до 2000 основних заходів: командно-штабних навчань і тренувань, тактичних навчань, льотно-тактичних вправ, понад 200 заходів централізованої підготовки штабів бригад і підрозділів у вищих військових навчальних закладах.

Про найважливіші кроки у реформуванні ЗСУ читайте у статті Юрія Бутусова "Армія-2019: 5 життєво важливих змін" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".