НАЗК внесло приписи Лілії Гриневич та Степану Кубіву

13 лютого 11:49

Обидва приписи стосуються конфлікту інтересів.

 

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло приписи міністру освіти і науки України Лілії Гриневич та очільнику Міністерства економічного розвитку і торгівлі Степану Кубіву, повідомила прес-служба НАЗК. Приписи стосуються порушення законодавства з регулювання конфлікту інтересів.

"Зокрема, внесено припис міністру освіти і науки України Лілії Гриневич стосовно голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН, який не вжив передбачених Законом заходів зовнішнього врегулювання конфлікту інтересів у Юрія Кана, колишнього начальника Херсонського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН в прямому підпорядкуванні якого перебувала його дружина", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Степану Кубіву внесли припис також через конфлікт інтересів у його підлеглої.

"Також припис внесено першому віце-прем'єр-міністру України – міністру економічного розвитку і торгівлі України Степану Кубіву стосовно Катерини Охотницької, яка, виконуючи обов'язки директора ДП "Інститут підготовки кадрів промисловості", не повідомила про наявність у неї потенційного конфлікту інтересів, зумовленого спільною роботою з матір'ю, що є порушенням вимог пункту 2 частини першої статті 28 Закону", - додали в НАЗК.

В Нацагентстві звернули увагу на те, що сімейні стосунки завжди становлять приватний інтерес для осіб, на яких поширюються положення Закону України "Про запобігання корупції".

"Відповідно, наявність у посадової особи службових повноважень, пов'язаних із вчиненням/невчиненням дій, прийняттям рішень стосовно близьких осіб, утворює потенційний конфлікт інтересів, а реалізація службових повноважень стосовно близьких осіб – реальний конфлікт інтересів", - зазначили в НАЗК.

Як повідомлялося, що Солом'янський районний суд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро відкрити провадження проти міністра освіти і науки Лілії Гриневич. У рішенні суду йшлося про те, що заявник повідомив про вчинення Гриневич правопорушень за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.