НАЗК направило в НАБУ висновок щодо порушень у декларації депутата "БПП"

06 лютого 10:33

За даними НАЗК, Дубневич вніс недостовірні дані у декларацію за 2016 рік.

 

Національне агентство з питань запобігання корупції в Україні виявило недостовірну інформацію у виправленій електронній декларації за 2016 рік народного депутата від фракції "Блок Петра Порошенка" Богдана Дубневича, повідомили у прес-службі НАЗК. Складений висновок направлять у Національне антикорупційне агентство.

"Так, відомості, зазначені у зверненні про можливе відображення у деклараціях недостовірних відомостей, були підтверджені стосовно декларації за 2016 рік, поданої Богданом Дубневичем. Відповідно – складений обґрунтований висновок щодо правопорушення, пов'язаного з корупцією, який буде направлено до НАБУ (ст. 366-1 ККУ)", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що перевірка декларацій здійснювалася на підставі звернень про можливе відображення у деклараціях недостовірних відомостей, отриманих від правоохоронних органів, громадських організацій та фізичної особи.

Раніше НАЗК виявила порушення у декларації першого віце-спікера Верховної Ради України Ірини Геращенко за 2015, 2016 та 2017 рік.

При цьому в НАЗК зазначили, що виявлених фактів недостатньо для залучення Геращенко до адміністративної або кримінальної відповідальності, оскільки сума недостовірних відомостей не перевищує 50 тис. гривень.