НАЗК винесло припис новом міністру економіки

13 вересня 17:00

Регулятор виявив можливий конфлікт інтересів.

 

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис міністру економіки України Тимофію Милованову через можливий конфлікт інтересів у директора одного з державних підприємств, повідомила пресслужба НАЗК. Регулятор вимагає проведення службового розслідування.

"Внесено припис Міністру розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофію Милованову стосовно директора державного підприємства "Державний позашкільний навчальний заклад "Перспектива" Андрія Люшина, який не повідомив про наявність у нього потенційного конфлікту інтересів, зумовленого спільною роботою з близькими особами – дружиною та дочкою", - йдеться у повідомленні.

НАЗК вимагає провести службове розслідування для виявлення причин та умов, через які Люшин вчинив правопорушення, пов'язане з корупцією. Також регулятор вимагає розглянути питання щодо притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності.

Раніше повідомлялося про те, що НАЗК попросило Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження за фактом недекларування колишнім першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони Олегом Гладковским 1,3 млн гривень.

Після відповідного звернення НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочали щодо Гладковського розслідування.