НАЗК викликає для пояснень вісім посадових осіб

14 серпня 01:38

Національне агентство здійснює збір фактичних даних за ознаками можливого порушення вимог Закону України "Про запобігання корупції".

 

НАЗК запрошує 8 осіб, серед яких народний депутат і посадові особи, для дачі пояснень за ознаками можливих адмінправопорушень. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Національне агентство з питань запобігання корупції запрошує 8 осіб для дачі пояснень та при наявності підстав - складання протоколів про адміністративні правопорушення", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в НАЗК очікують візиту:

Андрія Павелка, народного депутата України, 20 серпня о 14.00

Катерину Фесюн, депутата Менської міської ради Чернігівської області 14 серпня о 10.00

Олександра Тарасовця, депутата Чернігівської міської ради, 21 серпня о 10.00

Тетяну Тин, депутата Вільнянської районної ради Запорізької області, 14 серпня з 10:00 до 12:00

Олену Дмитревскую, заступника голови Сумської міської ради, 28 серпня з 10:00 до 15:00

Миколи Носка, ректора Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т. Г. Шевченка, 14 серпня о 10.00;

За ознаками несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни в майновому стані:

Тетяну Єгорову-Луценко, начальника Головного територіального управління юстиції у Харківській області, 14 серпня о 14.00

Олега Олександровича, директора державного підприємства "Карпатський експертно-технічний центр Держпраці", 15 серпня о 12.00.

"Національне агентство здійснює збір фактичних даних за ознаками можливого порушення вимог Закону України "Про запобігання корупції" щодо запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни в майновому стані", - повідомили в НАПК.

У відомстві також додали, що ці особи запрошені офіційним листом Національного агентства за тиждень до оприлюднення на офіційному веб-сайті.

У НАЗК відзначили, що неявка посадової особи не є перешкодою для здійснення подальших можливих заходів згідно з вимогами законодавства України про адміністративні правопорушення.

Раніше повідомлялося про те, що в декларації глави Нацбанку Якова Смолія виявили приховані відомості.