НАЗК повідомило Нацполіцію про шість випадків неподання декларацій екс-посадовцями

12 грудня 10:46

З початку року агентство направило до правоохоронних органів вже 140 висновків щодо неподання декларацій.

 

Шість посадовців умисно не подали е-декларації після свого звільнення, про що було повідомлено органам Національної поліції, інформує прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Так, п'ять осіб, звільнившись минулого року, не подали у 2018 році свої декларації. Серед них - колишні посадовці теруправлінь Пенсійного фонду, юстиції, установ Державної кримінально-виконавчої служби.

Крім того, за даними НАЗК, інший екс-посадовець, звільняючись цього року з посади у районній держадміністрації, також не подав декларацію перед звільненням.

Зазначається, що НАЗК повідомляло цим посадовцям про необхідність подати декларації протягом 10 днів з дня отримання таких повідомлень, але вони все одно декларації не подали. Загалом з початку року агентство направило до правоохоронних органів 140 обґрунтованих висновків щодо неподання посадовцями декларацій.

У НАЗК також нагадали суб'єктам декларування про встановлений законом обов'язок щодо подання не лише щорічних декларацій, а й декларацій перед та після звільнення.

Нацагентство зауважило, що затвердження висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб'єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

Раніше у НАЗК повідомили про те, що 14 посадових осіб навмисно не подали електронні декларації про свої доходи. Серед них - посадовці територіальних органів Державної фіскальної служби, патрульної поліції, виконавчої служби, юстиції, Пенсійного фонду, установ Державної кримінально-виконавчої служби та органів судової влади. Про ці випадки Нацагентство повідомило органи прокуратури та Нацполіції.