НАЗК направило в суд адмінпротокол щодо міністра фінансів Маркарової

09 жовтня 12:45

Обіймаючи посаду заступниці міністра фінансів вона "забула" задекларувати деякі доходи.

 

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду адміністративний протокол щодо міністра фінансів України Оксани Маркарової, повідомила пресслужба НАЗК. За даними Нацагентства, у 2017 році вона внесла недостовірну інформаціб до декларації про доходи.

"За результатами повної перевірки декларації за 2017 рік, поданої Оксаною Маркаровою, на той час першим заступником Міністра фінансів України, Національне агентство встановило декларування недостовірних відомостей на суму понад 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб", - повідомили в НАЗК.

Зокрема, Маркарова не вказала вартість своєї квартири та недостовірно зазначила доходи, отримані нею, чоловіком та донькою. Також чиновниця не вказала у декларації цінні папери, що належать на праві власності їй та її чоловіку, та вказала недостовірні відомості про наявні у неї та її чоловіка кошти на банківських рахунках. Загалом встановлено декларування недостовірних відомостей на суму 415 тис. гривень.

Раніше НАЗК виявило недостовірних відомостей у деклараціях депутатів на 90 млн гривень, і має намір передати справи в Національне антикорупційне бюро.

Так, за даними агентства, недостовірну інформацію в деклараціях подали народні депутати 8 скликання Руслан Демчак (фракція "БПП"), Станіслав Березкін (група "Відродження"), Аркадій Корнацький (позафракційний) і Вадим Кривохатько (позафракційний).