НАЗК чекає з поясненнями Вілкула та екс-директора "Спецтехноекспорту"

15 березня 15:52

Окрім того, Нацагентство викликало для дачі пояснень ще п'ятьох осіб.

 

Національне агентство з питань протидії корупції для надання пояснень викликало кандидата в президенти від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула, а також колишнього директора дочірнього підприємства "Спецтехноекспорт" Павла Барбула, повідомила прес-служба НАЗК. Вілкула та Барбула викликали з різних причин.

Зазначено, що Вілкула із поясненнями чекають 20 або 21 березня для надання пояснення на підставі складеного протоколу за ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. У свою чергу Бабул має прийти до НАЗК 19 березня та дати пояснення щодо несвоєчасного подання декларацій перед звільненням, а також через неподання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Окрім того НАЗК викликало ще п'ятьох осіб, зокрема народного депутата України Вадима Кривохатька та депутата Сумської міської ради Світлану Липову, стосовно яких складено протоколи через порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів; в. о. державного секретаря Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Ігоря Корхового через невиконання законних вимог НАЗК; суддю Рівненського окружного адміністративного суду Андрія Сала у зв'язку із ознаками несвоєчасного подання декларації за 2017 рік; суддю Київського апеляційного господарського суду у відставці В'ячеслава Зеленіна через несвоєчасне подання декларації перед звільненням.

Раніше НАЗК направило до суду адміністративний протокол стосовно кандидата в президенти Сергія Тарути. Адміністративний протоколи складено за недотримання вимог законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, одержання подарунків, а також невиконання законних вимог Національного агентства.