Найєм став заступником гендиректора "Укроборонпрому"

21 листопада 17:43

Найєм буде відповідати за напрямок зв'язків з органами державної влади, а також з профільними недержавними організаціями та міжнародними партнерами концерну.

 

Колишній народний депутат Мустафа Найєм призначений на посаду заступника гендиректора Державного Концерну "Укрборонпром". Про це повідомив сам Найєм під час пресконференції до шостої річниці Майдану.

"Я був журналістом, був депутатом, був громадським діячем, але я скажу одну річ: титанічну роботу в цій країні робить виконавча влада, просто титанічну…При всіх владах, так чи інакше, в цих командах були нормальні люди. Але й були ті, що використовували цю систему для збагачення. І в нас у всіх є вибір. Коли ви дивитеся на державну машину, там точно є погані і точно є хороші. Є два виходи. Сказати: всі хороші, виходьте звідти, нічого там не відбудеться. І є інший шлях - підтримати тих, хто щось робить, знайти їх і, посилюючи їх, виштовхувати інших з системи ", - сказав Найєм, пояснюючи причини, за якими пішов на цю посаду.

Найєм також підкреслив, що хоче допомогти зробити з "Укроборонпрому" сильний некорупційний бізнес.

Раніше Мустафа Найєм зазначав, що близький до Президента України Володимира Зеленського бізнесмен Ігор Коломойський намагається "поховати" ринок електроенергії, оскільки його запуск загрожує йому мільярдними втратами.

Також повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом можливого декларування недостовірної інформації колишнім генеральним директором концерну "Укроборонпром". За даними ЗМІ, йшлося про Букіна.

Наприкінці лютого проєкт Bihus.Info оприлюднив розслідування, присвячене масштабним розкраданням в "Укроборонпромі", до яких причетні особи, наближені до п'ятого президента Петра Порошенка: Олег Гладковський, його син Ігор із бізнес-партнерами Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою, і колишній голова "Укроборонопрому" Павло Букін.

Протягом декількох років підприємці Жуков і Рогоза платили правоохоронцям хабарі за те, щоб розслідування "спускали на гальмах".

"Дзеркало тижня. Україна" неодноразово публікувало матеріали про корупцію та масштабні зловживання в оборонному секторі. Докладніше читайте у статтях Дмитра Менделєєва "Мародери країни відрубаних рук", "Оборонка: хто першим дістанеться "фінішу"?.