Найчастіше українці допомагають армії і людям з обмеженими можливостями – опитування

09 грудня 12:09

Основною формою участі у благодійності є пожертвування в благодійні скриньки.

 

Протягом 2015 року 41% українців надавали матеріальну підтримку для здійснення благодійних акцій та підтримки благодійних організацій, свідчить опитування фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та соціологічної служби Центру Разумкова.

Цей показник найвищий серед мешканців Західного (56,5%) і Центрального (51%) регіонів, тоді як самим маленьким він на Півдні (23%).

Крім того, найчастіше українці здійснювали благодійні пожертвування на допомогу українській армії. Найвищий серед жителів Заходу (88,9%) і Центру (81,6%), найнижчий – серед мешканців Донбасу (56,2%). Також українці значною мірою виділяли кошти для людей, які опинилися в складних життєвих обставинах, на допомогу дітям-сиротам, людям з інвалідністю і хворим.

Основною формою участі у благодійності є пожертвування в благодійні скриньки (цей варіант відзначили 64% з тих, хто надавав кошти на благодійність). Трохи менше третини (30%) просто давали гроші людям, які цього потребують, а 26% відраховували на благодійність певну частину своїх доходів.

Загальнонаціональне опитування населення України було проведено з 14 по 22 листопада у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Всього було опитано 2009 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки - 2.3%.

Читайте також: Популярна данська співачка MØ зняла кліп на Троєщині в Києві

Раніше президент України Петро Порошенко, виступаючи перед церемонією нагородження українських військових з нагоди Дня ЗСУ, сказав: "Я хочу подякувати волонтерам, які в перший час, дні і місяці війни, коли було найважче, віддавали останнє. І без цього внеску ми б все одно перемогли, але було б набагато важче ". У соцмережах дана фраза президента була піддана критиці. Пізніше Порошенко вибачився за невдалу фразу про перемогу без волонтерів.