Найближчими днями холод повільно почне відступати

13 березня 14:35

Однак, за даними синоптиків, надто температура повітря не зміниться.

 

У четвер, 14 березня, в Україні прохолодне повітря повільно відступатиме в східному напрямку, але надто сильно температура повітря поки не зміниться, передає Укргідрометцентр. За даними синоптиків, у четвер суху погоду на більшій частині України визначатиме поле підвищеного тиску. І лише на заході та північному заході в зоні атмосферних фронтів, які прямують із Центральної Європи, подекуди можливі невеликі опади.

У західних, Житомирській та Київській областях місцями пройде невеликий дощ, уночі з мокрим снігом; на решті території опадів не очікується. Вітер переважно південний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме від 2° тепла до 3° морозу, в більшості районів Лівобережжя 4-8° морозу, вдень 5-10° тепла; в Карпатах протягом доби 0-5° морозу.

У Києві 14 березня опадів не передбачається. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура вночі 0-2° морозу, вдень 7-9° тепла.

У п'ятницю, 15 березня, синоптики прогнозують у східних, вдень і в західних областях невеликий дощ (вночі на сході з мокрим снігом), на решті території України опадів не передбачається. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі становитиме від 3° морозу до 2° тепла; вдень 6-11° тепла, в східних областях 3-8° тепла; в Карпатах вночі та вдень 1-6° морозу.

У Києві - без опадів. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі близько 0°, удень 7-9° тепла.

Нагадаємо, на початку тижня в 16 областях України через сильний вітер синоптики оголосили другий рівень небезпеки – помаранчевий, і рекомендували бути якомога обережнішими у зоні дії погодних явищ. Сильний вітер став причиною щонайменше трьох смертей, у Вінницькій області загинула жінка і десятирічна дівчинка, ще одна жінка загинула в Житомирській області.

У центрі Києва біля метро "Золоті ворота" вітер зніс дах будівлі та пошкодив автомобілі. За прогнозами синоптиків, пориви вітру в столиці могли досягати 25-30 метрів в секунду.