Насіров вийшов із СІЗО

16 березня 23:24

Відсторонений глава ДФС заявив, що не збирається залишати країну.

 

Відсторонений від посади голови Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров вийшов із Лук'янівського СІЗО.

Під час розмови з журналістами він знову заявив про політичну вмотивованість справи і подякував сім'ї, яка внесла за нього заставу. Інформацію про наявність у нього двох паспортів - Україна та Угорщини він назвав "маразмом".

Насіров заявив, що не планує залишати Україну.

"Я як не збирався нікуди їхати, так і не збираюся. Буду вдома і готувати повноцінний захист", - сказав Насиров.

Раніше дружина відстороненого від посади голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, якого суд заарештував на 60 днів, зробила за нього заставу на суму 100 мільйонів гривень.

Нагадаємо, 7 березня Солом'янський районний суд Києва обрав голові Державної фіскальної служби Романом Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 100 млн гривень застави. Апеляційний суд Києва 13 березня залишив без змін рішення суду першої інстанції.

Як повідомлялося, пізно ввечері 2 березня детективи НАБУ вручили голові ГФС Роману Насирову повідомлення про підозру в рамках розслідування "газової справи Онищенко" по епізоду про незаконне надання відстрочки по оплаті ренти компаніями-учасниками корупційної схеми. Його підозрюють у скоєнні дій, які завдали державі збитків на суму 2 млрд гривень.