Насіров просив суд повернути закордонний паспорт, аби з'їздити на форум у Давос

24 сiчня 12:21

Він нібито отримав запрошення на ВЕФ як кандидат у президенти. Захист екс-голови ДФС не долучив його до тексту клопотання.

 

Екс-голова Державної фіскальної служби України та кандидат у президенти Роман Насіров просив суд повернути йому закордонний паспорт, аби відвідати Всесвітній економічний форум у швейцарському Давосі, повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Судове засідання по суті з розгляду обвинувального акту у кримінальному провадженні щодо екс-головного фіскала країни та керівника Департаменту ДФС відбулося у середу, 23 січня. Насіров є фігурантом "газової справи" депутата-втікача Олександра Онищенка.

"Стороною захисту у судовому засіданні подано клопотання про повернення обвинуваченому паспорту для виїзду за кордон, мотивуючи це "...запрошенням для участі у Всесвітньому економічному форумі в м. Давосі, Швейцарської Конфедерації як кандидата в президенти України, суспільного та політичного лідера", - йдеться у повідомленні.

Втім, за даними прокурорів, адвокат Романа Насірова не надав суду інформацію про те, хто саме запросив його підзахисного у Давос, і не долучив імовірне запрошення до клопотання. Тож суд відмовив у його задоволенні.

"Через обмежений час судового засідання, який зумовлений, зокрема, тривалим розглядом заявленого клопотання та режимом роботи суду, прокурорами зачитано лише 16 сторінок обвинувального акту, а усього – 435 з 774 сторінок. Наступне судове засідання призначено на 10:00 годину 29 січня 2019 року", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, 21 січня Центральна виборча комісія України зареєструвала Романа Насірова кандидатом у президенти на виборах 31 березня 2019 року.

2 березня минулого року детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру у межах розслідування "газової справи Онищенка". Зокрема, епізоду про незаконне надання відстрочки оплати ренти компаніями-учасниками корупційної оборудки. Його підозрюють у скоєнні дій, які завдали державі збитків на суму два млрд гривень.

Докладніше про проблему розслідування щодо Насірова читайте у статті Олександра Лємєнова "Насіров Шредінгера" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".