Народні депутати заявили про готовність взяти Бубенчика на поруки

03 квiтня 20:38

В залі суду оголошено перерву до 21:00 сьогоднішнього вечора.

 

Народні депутати готові взяти на поруки Івана Бубенчика, який заявляє, що вбив двох правоохоронців 20 лютого 2014 року, повідомив депутат Володимир Парасюк, відповідаючи на питання, чи готові депутати взяти Бубенчика на поруки, передає "Українська правда".

"Тут питання взагалі в сформованій ситуації. Ми будемо говорити про те, щоб його взагалі відпустили під особисте зобов'язання. Звичайно, деякі депутати вже обговорюють питання, щоб взяти його на поруки. Зокрема я, Семен Семенченко (народний депутат від партії "Самопоміч" - ред.)".

Він повідомив, що зараз у суді, який вибирає Бубенчику запобіжний захід, оголошено перерву до 21:00 вівторка, щоб адвокати ознайомилися з матеріалами справи.

"Зараз адвокат вивчає справу. Суд відклали до 21:00 сьогоднішнього вечора", - повідомив політик.

Парасюк додав, що депутати консультуються з адвокатами по справі Бубенчика, якому інкримінують вбивства на Майдані.

"Я був на суді. Від'їхав для консультацій з адвокатом", - сказав Парасюк.

Він пояснив, що зараз у справі Бубенчика визначають адвоката, який буде його представляти.

Читайте також: У ГПУ назвали "нікчемним" закон про амністію учасників Революції гідності

Учасника Революції Гідності та антитерористичної операції Івана Бубенчика затримали у Львівській області за підозрою у замаху на вбивство "беркутівців" в лютому 2014 року. Затриманого доставили в Печерський райсуд Києва для обрання запобіжного заходу.

Під час Евромайдана Іван Бубенчик був активістом 9-ї сотні Самооборони. В інтерв'ю, яке увійшло в документальний фільм "Злам. Слідами Революції" він заявив, що 20 лютого 2014 року вів вогонь з автомата Калашникова по "беркутівців" з будівлі Консерваторії. Свої дії він пояснив необхідністю зупинити вбивства майданівців і змусити "Беркут" відступити. Після виходу фільму Бубенчика допитали в якості свідка.

Після початку війни в Донбасі Бубенчик вступив в ряди добровольчого батальйону МВС "Дніпро-1", брав участь в АТО, отримав бойове поранення. Нагороджений орденом "За мужність", а також волонтерської медаллю "За оборону країни", отримав звання Народного Героя України.

В лютому 2014 року Верховна Рада прийняла закон про недопущення притягнення до кримінальної відповідальності учасників Революції Переваги за їх дії під час акція протесту в 2013-2014 роках.

Докладніше читайте у статті Анастасії Станко та Ангеліни Корякіної "Амністія: всі вільні, всі винні?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".