Напруженість у Донбасі знижується - штаб

14 березня 23:58

Безладний вогонь із застосуванням стрілецької зброї, автоматичних гранатометів і мінометів вели окремі бандформування

 

У штабі антитерористичної операції відзначають зниження напруженості в Луганській і Донецькій областях. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

"Тенденція обстрілу 14 березня свідчить про поступове зниження напруженості в зоні АТО. Безладний вогонь із застосуванням стрілецької зброї, автоматичних гранатометів і мінометів вели окремі бандформування, намагаючись спровокувати українську сторону і відновити протистояння в Донецькій і Луганській областях", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, бойовики зосередили свою активність на донецькому напрямку. Зокрема, позиції сил АТО поблизу селища Піски в 12:00, 13:40 та о 14:30 були обстріляні з 120-мм мінометів. Також протягом дня терористи тричі зі стрілецької зброї, автоматичних гранатометів і мінометів вели вогонь в напрямку Авдіївки.

"На маріупольському напрямку тривалий час активність російсько-терористичних угруповань фіксується поблизу селища Широкіно. Тут двічі противник обстріляв наші позиції зі стрілецької зброї і мінометів", - відзначили в штабі АТО.

Читайте також: Бойовики обстрілювали Авдіївку з "відведених" 152-мм артилерійських систем - штаб АТО

В районі Артемівська під обстріл зі стрілецької зброї і мінометів потрапили Майорск і Луганське. Також на луганському напрямку близько 10:00 вогонь вівся по місту Щастя.

"Крім того, сьогодні в 6 ранку в небі на Краматорському на висоті майже 4000 метрів зафіксований проліт безпілотника супротивника", - додали в штабі.

У цілому, з 5 ранку і до 19 годин вечора бойовики 11 разів застосовували міномети і гранатомети, 5 разів - стрілецька зброя.