Надія Савченко найняла для свого захисту нових адвокатів

19 травня 19:18

Адвокатами підозрюваної у підготовці терактів стали Шадрін і Глоба, умови їхнього співробітництва не розголошуються.

 

Підозрювана у підготовці терактів народний депутат Надія Савченко знову підписала договір з двома адвокатами – Олександром Шадриным і Костянтином Глобою, цю інформацію Громадському радіо підтвердив один з них - Олександр Шадрін. Інший адвокат по справі - Костянтин Глоба - коментарів не дав.

"15.05 ми підписали договір на представництво у КСУ, а 18.05 вона зняла обмеження на представництво в інших органах", – розповів новий захисник Савченко.

На яких умовах нові адвокати будуть співпрацювати з підзахисною, Шадрін не розголошує.

"Це предмет адвокатської таємниці", – сказав він.

Державна адвокат Юлія Ткач, яку надали Савченко після того, як вона відмовилася від платних адвокатів, ймовірно, поки не буде продовжувати роботу по справі.

Як зазначив Шадрін, Ткач подала апеляційну скаргу, тому повинна бути присутніми на розгляді.

Раніше обидва адвокати Надії Савченко – Олег Соловей і Дмитро Бугай, розірвали з нею договір. Савченко також відмовилася від третього адвоката Олександра Шадріна. Після цього їй надали державного захисника.

22 березня Верховна Рада позбавила Надію Савченко депутатської недоторканності, а також схвалила її затримання й арешт. У той самий день генеральний прокурор Юрій Луценко вручив Савченко повідомлення про підозру, згодом її затримали. Депутата підозрюють у підготовці теракту, державного перевороту та повалення влади.

За словами Луценка, слідство має докази участі представників Російської Федерації у сприянні Савченко і голові "Офіцерського корпусу" Володимиру Рубану у підготовці ними перевороту.

23 березня суд обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 59 днів без можливості внесення застави.

Детальніше про політичні мотиви та наслідки "справи Савченко-Рубана" читайте у матеріалі Юлії Мостової "Переспрямований вибух" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".