Над Києвом та деякими областями у день виборів чергуватимуть літаки ДСНС

28 березня 19:45

У ДСНС обговорили основні заходи підвищення готовності.

 

У Закарпатській, Одеській, Харківській, Чернігівській областях та у Києві у період проведення президентських виборів чергуватиме десять літаків Держслужби з надзвичайних ситуацій. Як повідомляє прес-служба відомства, у ДСНС обговорили основні заходи підвищення готовності у виборчий період.

Йдеться про цілодобовий моніторинг обстановки та своєчасне інформування про надзвичайні ситуації і події на об'єктах задіяних до виборів; реагування на всі загрози у зонах відповідальності; чергування особового складу на виборчих дільницях у складі координаційних груп при поліції та взаємодія з органами влади і службами цивільного захисту.

Також мають бути напоготові чергові сили, піротехнічні розрахунки та групи радіаційно-хімічного захисту. Вказується, що особливого контролю потребує чергування представників місцевих пожежних команд.

Все, що потрібно знати про вибори в Україні в спецтемі DT.UA Вибори-2019:

Вибори президента України відбудуться у неділю, 31 березня. Свої кандидатури для участі у виборах висунули 39 кандидатів.

Про те, чому три мільйони українських виборців позбавлені можливості голосувати та що з цим робити, читайте в матеріалі Олександра Чорного "Без права голосу" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".