Нацкомісія заборонила операторам в односторонньому порядку змінювати умови тарифів

13 травня 12:18

Після вступу документа в силу для зміни тарифів операторам буде потрібна згода абонентів.

 

12 травня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації затвердила зміни до порядку реєстрації знеособлених абонентів. До таких абонентів відносяться споживачі телекомунікаційних послуг, які не укладають письмових договорів, що регулюють це питання.

У новому документі НКРЗІ йдеться про те, що реєстрація абонента не є підставою для внесення змін в умови договору про надання телекомунікаційних послуг, укладеного між абонентом та оператором.

Таким чином, оператори не зможуть змінювати умови надання послуг, скорочувати або змінювати їх перелік, а також тарифи і тарифні плани, умови та порядок оплати послуг, перетворювати внесені на особовий рахунок абонента кошти в бонуси, бали тощо без згоди абонентів.

Відповідний проект документа був опублікований на офіційному сайті НКРЗІ, виставлений на обговорення, після чого погоджений без зауважень Антимонопольного комітету України, Державної регуляторної служби України, представника Уповноваженого ВРУ з прав людини і потім затверджений. Тепер проект змін буде представлений на державну реєстрацію в Мін'юсті України. Документ набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Раніше ZN.UA повідомляв, з 1 травня в Криму припинив роботу останній український телеком-оператор.