Начальника відділу "Укрзалізниці", який влаштував ДТП в нетверезому вигляді, відсторонили від посади

04 липня 12:13

Директора "Укрзалізниці" з вантажоперевезень, який втік з лікарні після ДТП, оголосили в розшук.

 

Голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун відсторонив від виконання службових обов'язків директора підприємства з вантажних перевезень і логістики Івана Федорка, який 3 липня спровокував ДТП через водіння в нетверезому вигляді.

Як повідомляє прес-служба підприємства, дане рішення прийнято на період з'ясування обставин ДТП, яке сталося 3 липня в районі Боярки Київської області.

"У ситуації, що склалася, Укрзалізниця буде діяти виключно в рамках чинного законодавства. Подальші рішення про продовження трудових відносин з Іваном Федорком будуть прийняті за результатами розслідування", - наголошується в повідомленні.

У компанії також повідомили, що висловлюють співчуття постраждалим в ДТП, і будуть сприяти наданню їм медичної допомоги.

Раніше народний депутат України Антон Геращенко повідомив, що 3 липня начальник відділу вантажоперевезень "Укразалізниці" Іван Федорко, перебуваючи в нетверезому стані за кермом свого автомобіля, рухаючись по дорозі на Боярку, в'їхав у машину відомого журналіста Максима Левіна, в якій він їхав разом з дружиною та двома малолітніми дітьми. Дружина Максима і один з його малолітніх синів доставлені в лікарню з численними травмами.

Читайте також: Стала відома причина ДТП за участю автомобіля польського президента Дуди

"П'яний негідник, спочатку розмахував посвідченням помічника Голови Ради ветеранської організації МВС, а коли нові патрульні поліцейські пояснили йому, що "ксиви" більше не працюють, втік з лікарні, де повинні були проводити огляд на алкоголь. За цим фактом проводиться службова перевірка", - зазначив парламентарій, додавши ,що злочинець, який переховується, розшукується правоохоронцями.

30 червня в Кіровоградській області відбулося ДТП за участю автомобіля співробітників Служби безпеки України. В результаті інциденту сім'я з трьох осіб загинула на місці.