Начальник УДО Гелетей подав рапорт про відставку

22 травня 16:57

Він додав, що рішення відтермінував навмисне.

 

Начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей подав рапорт про звільнення з займаної посади на ім'я президента України Володимира Зеленського.

"Прошу Вашого рішення про звільнення мене з посади начальника УДО України за власним бажанням", - йдеться в тексті рапорту від 22 травня, який Гелетей опублікував в Facebook.

"Розумію, що новообраний Президент України повинен формувати свою власну команду. Для себе я вирішив, що напишу рапорт на звільнення після інавгурації, бо залишити свій підрозділ напередодні цієї важливої події було б безвідповідально", - додав Гелетей у дописі та подякував співслуживцям за співпрацю.

При цьому він додав, що планує продовжувати службу "державі, народові, закону".

Нагадаємо, в понеділок вранці, 20 травня, ще до церемонії інавгурації президента Зеленського, глава Служби безпеки України Василь Грицак написав рапорт про відставку. Разом з Грицаком рапорти про відставку подали всі його заступники. Вранці в середу Володимир Зеленський призначив першим заступником голови Служби безпеки України головного юриста студії "Квартал 95" Івана Баканова.

Також напередодні Зеленський звільнив начальника Генштабу Віктора Муженка, призначив на цю посаду Руслана Хомчака.