Нацполіція створила 37 мобільних груп реагування на домашнє насильство

07 листопада 00:47

Мобільні групи реагування отримали службовий автотранспорт.

 

У Києві відбулася церемонія передачі службового автотранспорту до територіальних підрозділів Національної поліції України. Транспорт призначений для використання мобільними групами з реагування на факти домашнього насильства.

За 9 місяців 2019 року з причин домашнього насильства до органів Національної поліції звернулося 102 тисячі громадян, з них майже 1400 заявників - діти. Саме тому у середині вересня цього року було запущено у тестовому режимі 37 мобільних груп з реагування на факти вчинення домашнього насильства у всіх обласних центрах та додатково у Києві, Бердянську, Білій Церкві, Маріуполі, Краматорську.

У перспективі - подальше розширення мережі мобільних груп на територію міст із населенням більше 50 тисяч мешканців. Головною перевагою мобільних груп є вузька спеціалізація в роботі, тож поліцейські мають можливість приділяти максимум часу та зусиль для вирішення кожної сімейної конфліктної ситуації, долучати інші служби для допомоги постраждалим, використовуючи усі законодавчі важелі, аби притягнути порушника до відповідальності.