НАБУ завершило розслідування справи "цукрових прокурорів"

18 березня 00:14

Колишніх працівників київської прокуратури та Державної виконавчої служби в розкраданні цукру-піску "Аграрного фонду" на суму понад 200 мільйонів гривень.

 

Національне антикорупційне бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування в рамках кримінальної справи про розкрадання цукру-піску зі складів Державної спеціалізованої бюджетної установи "Аграрний фонд".

Підозрюваними у справі, яку в ЗМІ назвали справою "цукрових прокурорів", проходять три особи, серед яких колишній заступник прокурора Київської області, екс-чиновник Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області та керівник підприємства. 17 березня їм та їхнім адвокатам надали доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення, повідомляє прес-служба НАБУ.

За версією слідства, в період з липня по лютий 2016 року керівники підприємств за сприяння працівників прокуратури та виконавчої служби здійснили розкрадання цукру-піску "Аграрного фонду" на 211 мільйонів 650 тисяч гривень.

Екс-заступнику обласного прокурора інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення), ч. 2 ст. 343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Колишню посадова особа виконавчої служби підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) і ч. 2 ст. 366 КК.

Керівнику підприємства інкримінують ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу.

Читайте також: Суд зобов'язав прокуратуру визнати Охендовського потерпілим від дій НАБУ

Нагадаємо, 18 травня 2016 року детективи НАБУ затримали заступника прокурора Київської області Олександра Колесника за підозрою у зловживанні службовим становищем з метою розкрадання цукру, що зберігався на складах Державної спеціалізованої бюджетної установи "Аграрний фонд" у Черкаській області, загальна вартість якого, за попередніми оцінками, перевищувала 300 млн гривень. У рамках розслідування було проведено обшук у приміщенні Київської прокуратури.

21 травня Солом'янський районний суд Києва заарештував Колесника на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 5,5 млн гривень, у той час як НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотали про призначення застави у 300 млн гривень.

16 червня був затриманий керівник підприємства, який задіяний у розкраданнях цукру "Аграрного фонду".