НАБУ затримало заступника керівника Київської митниці — ЗМІ

26 листопада 12:03

Митника затримали в рамках справи щодо бізнесмена Альперіна, який пропонував хабар детективам НАБУ.

 

Співробітники Національного антикорупційного бюро затримали заступника керівника Київської митниці ДФС Сергія Тапальського, передає "Українська правда". Перед цим детективи НАБУ обшукали його житло.

"Шановні колеги та друзі! В цю хвилину в мене вдома відбуваються обшуки. Поки що я не можу точно сказати, в межах якої справи це відбувається. Та в будь-якому разі я впевнений, що через короткий час безпідставність проведення обшуків і звинувачень, які сьогодні будуть лунати у ЗМІ в мій бік, буде доведена в черговий раз. Спілкуватися мені доведеться через мого адвоката", - написав Сергій Тапальський у Facebook.

Як повідомили в УП, згодом Тапальского затримали. Вказано, що митника затримали в рамках справи, яка пов'язана з "одним із найвідоміших контрабандистів" України одеським бізнесменом Вадимом Альперіним. Бізнесмен нібито пропонував детективам НАБУ хабар у розмірі 800 тисяч доларів. Зазначено, що Альперіну вдалося втекти.

Нагадаємо, що 24 листопада 2017 року детективи Бюро спільно з працівниками Генеральної прокуратури викрили особу, яка пропонувала співробітникові НАБУ неправомірну вигоду у розмірі 800 тисяч доларів.

Ця сума пропонувалася за припинення розслідування кримінального провадження, в якому накладено арешт на суму близько 450 млн гривень, підконтрольних викритій особі підприємств.

Альперіну суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді арешту. Однак, він заплатив 21 млн грн застави і вийшов на свободу.

Дії особи кваліфіковані за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі).