НАБУ затримало підозрюваного у справі Онищенка

12 жовтня 18:17

Затриманий переховувався від слідства і був оголошений в розшук з серпня 2016 року.

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затримали ймовірного учасника злочинної організації з розкрадання природного газу, видобутого в межах договорів про спільну діяльність з компанією "Укргазвидобування", повідомляє прес-служба відомства.

Наголошується, що чоловік переховувався від слідства і був оголошений в розшук з серпня 2016 року.

Затриманий підозрюється в участі у злочинній організації; заволодінні чужим майном в особливо великому розмірі, вчиненому в складі злочинної організації; відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом; а також у фіктивному підприємництві.

У НАБУ також повідомили про те, що зараз затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Раніше, 5 вересня, детективи бюро затримали ще одного з ймовірних учасників злочинної організації.

У НАБУ нагадали, що досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність з "Укргазвидобування", почалося в грудні 2015 року.

За версією слідства, у період з січня 2013 року по червень 2016-го члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу у розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого "Укргазвидобуванню" завдано збитків у сумі понад 740 млн гривень.

Слідство встановило причетність до участі у "газовій схемі" 29 осіб. Зараз сім чоловік, у тому числі народний депутат України Олександр Онищенко, знаходяться у розшуку, 12 обвинувальних актів щодо 18 осіб направлені до суду, з них стосовно семи осіб набув чинності звинувачувальний вирок.