НАБУ відкрило справу за фактом розтрати держкоштів компанією Зеленського

24 квiтня 21:08

Компанія порушила умови створення фільму, на який виділялося 49% коштів Держкіно.

 

Національне антикорупційне бюро почало розслідування щодо вчинення компанією "Кіноквартал" Володимира Зеленського корупційного правопорушення. Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради, повідомляє РБК-Україна.

За його словами, заява надійшла до бюро в квітні. У ньому говориться, що компанія не виконала умови зйомки фільму під назвою "Я, ти, він, вона", бюджет якого на 49% фінансувався Держкіно. "Умовою фінансування було створення фільму повністю українською або кримськотатарською мовою, але компанія Зеленського цю умову не виконала, а значить, допустила розтрату держкоштів", - йдеться в заяві.

За словами Ситника, суд зобов'язав НАБУ відкрити відповідне провадження щодо "Кіноквартала" за позовом "Союзу добровольців".

Раніше Комітет виборців України закликав Володимира Зеленського оплатити з виборчого фонду трансляцію третього сезону "Слуги народу", який вийшов на екрани перед першим туром президентських виборів, так як серіал можна розцінювати як передвиборну агітацію.